sâmbătă, 28 februarie 2009

Tort de orez cu lapte




Reteta este din revista "Dolci delle feste".

Ingredinte:
-150 g biscuiti cu cacao
-100 g unt
-350 g cirese negre din compot
-1 plic gelatina transparenta
-1 plic preparat pt orez cu lapte Dr Oetker
-500 ml lapte
-200 ml frisca
-250 ml sirop de cirese negre
-1 plic gelatina rosie
-20 g zahar

Mod de preparare:
1. Macinati cat puteti de bine biscuitii. Topiti usor untul si turnati-l peste biscuiti, framantand pana obtineti un aluat sfaramicios. Tapetati cu acest aluat fundul unei tavi cu diametrul de 26 cm Si dati la frigider.
2. Scurgeti ciresele negre de sirop si pastrati siropul. Pregatiti orezul dupa indicatiile de pe ambalaj, iar gelatina transparenta inmuiati-o in putina apa rece. Cand orezul este gata adaugati gelatina si dati la rece. Dupa ce s-a racit amestecati cu frisca batuta si repartizati jumatate din cantitate peste aluatul de biscuiti. Aranjati ciresele negre pe toata suprafata tortului si acoperiti cu restul de crema.
3. Pregatiti gelatina rosie dupa instructiunile de pe ambalaj impreuna cu siropul de cirese si turnati cand este gata peste tort. Dati la frigider pentru 2 ore.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...