marți, 17 februarie 2009

Calamari umpluti



Ingrediente:

-500 g calamari

-1 ou

-1 catel de usturoi sau usturoi praf

-1 ceasca de vin alb sau apa(eu sunt alergica la vin)

-patrunjel

-2 linguri pesmet

-1 lingura otet

-10 linguri ulei de masline

-sare, piper si suc de lamaie

Mod de preparare:

1. Se taie tentaculele de saculeti si acestia se golesc de continut spalandu-se forte bine. Tentaculele se tau marunt si se amesteca cu patrunjelul si usturoiul tocat bine.

2. Intr-un vas separat preparam compozitia de umplutura astfel: amestecam oul cu 2 linguri de pesmet, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet, sare si piper la care adaugam compozitia de mai sus.

3. Saculetii se umple cu pasta rezultata, se inchid la capete cu scobitori si se pun intr-o tavita. Peste ei se adauga 8 linguri ulei de masline, canita de vin sau apa si suc de lamaie. Se dau la cuptorul incins pentru 20 de minute.

4. Se servesc cu lamaie si placinta din cartofi razaliti.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...