vineri, 20 februarie 2009

Crema de ciocolata alba cu glazura de ciocolata neagra


Ingrediente

Crema de ciocolata alba:
-1 baton de vanilie
-150 ml lapte
-60 g zahar
-100 g ciocolata alba
-1 pliculet gelatina
-200 g iaurt natur
-200 ml frisca

Sos de ciocolata:
-125 ml lapte
-100 ml frisca
-miez de vanilie
-150 g ciocolata lapte
-75 g unt moale
-100 g visine din compot

Crema:

1. Se cresteaza pe mijloc batonul de vanilie si se scoate miezul. Se incalzeste laptele cu zahar, miez si pastaia de vanilie. Se indeparteaza apoi pastaia si se adauga ciocolata alba tocata; se dizolva, se strecoara de miezul de vanilie printr-o sita deasa si se lasa sa se racoreasca.Miezul se pastreaza.
2. Se dizolva gelatina in 3 linguri de lapte cu ciocolata; se adauga restul de lapte cu ciocolata si iaurtul; se da la rece. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta. Se repartizeaza in cescute sau altfel de forme si se da la frigider 4 ore.
Sos:
1. Se da in fiert laptele cu frisca si miezul de vanilie ramas; se adauga ciocolata topita si se dizolva. Se lasa sa se racoreasca. Se bate untul si se inglobeaza sosul cu ciocolata. Formele se plonjeaza in apa fierbinte, se rastoarna crema; se decoreaza cu sos si visine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...