Imi plac atat de mult acele tari care promoveaza produsele locale, care pun pret pe producatorii autohtoni. Tare mi-ar placea ca la un moment dat sa ajungem si noi asa, pentru sanatatea noastra si a copiilor nostrii. In acest sens as dori sa promovez un producator local de paste artizanale din Bistrita-Nasaud "Artisanal Pasta by Dana".
Aceste minunate tagliatele cu patrunjel le-am ''asortat'' cu urmatoarele ingrediente:
- piept de pui taiat cubulete cca 400 g
- 4-5 catei usturoi, tocati marunt
- 4 felii de lamaie
- putin patrunjel tocat
- ulei de masline, sare, piper, parmezan/pecorino ras
Mod de preparare
1. Se pune la fiert apa cu sare pentru paste. Se caleste usturoiul in putin ulei de masline. Se adauga pieptul de pui, condimentat cu sare si piper.
2. Se pun pastele la fiert, dureaza cam 3 min. Dupa ce cubuletele de pui sunt patrunse, se adauga feliile de lamaie. O data ce lamaia isi elibereaza aroma se adauga pastele, un polonic de apa de pe paste, patrunjelul si o parte din parmezan.
3. Cand sosul incepe si se ingroasa, pastele sunt gata.Se servesc cu patrunjel si parmezan. Un deliciu!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu