In ultima vreme ne place sa mancam asiatic. De data asta am incercat un preparat chinezesc super usor si tare bun. Fetele au fost tare multumite, deci il punem pe lista cu "de repetat". :)
Taietei Chow Mein:
- o punga taietei chinezesti cu ou
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 ceapa alba taiata fin
- 300 g varza chinezeasca taiata marunt
- sare, piper
- 1 lingurita gimbir proaspat dat pe razatoare
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1/4 cup sos de soia
- 2 lingurite ulei de susan
5 Spice Pork:
- 500 g ceafa de porc
- o jumatate de ceapa taiata pestisor
- o lingura cu varf condiment 5 Mirodenii
- sare, usturoi granulat, ulei de masline
Mod de preparare
1. Amestecam uleiul de masline cu sare, usturoi si condimete, apoi ungem carnea si ceapa cu ele. Le punem intr-un vas de ceramica, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la foc mediu pentru o ora si 30 de minute. Cand mai raman 15 minute din timpul de coacere luam folia si le lasam sa se rumeneasca frumos.
2. Intr-o oala mare cu apa si sare preparati taieteii dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp caliti ceapa in ulei de masline si adaugati toate condimentele pentru taietei: ghimbir, zahar, usturoi pudra. Rasturnati apoi varza si condimentati cu sare si piper. Sotati-o timp de 5 minute, si adaugati taieteii, sosul de soia si uleiul de susan. Serviti calzi alaturi de carnea taiata fasii. Pofta Buna! Sursa
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu