vineri, 17 octombrie 2014

Chec turcesc cu smochine

Trebuie sa va marturisesc ca e pentru prima data cand mananc smochine crude, si sunt suuuper delicioase. Checul are o consistenta umeda, dar super delicioasa cu un topping de miere.



Ingrediente
- 4 oua, separate
- 1/2 cup zahar
- 3 linguri cu varf faina, cernuta
- 1  1/2 cup iaurt
-  zema si coaja de lamaie
- o lingurita apa de flori de portocal
- 4 smochine proaspete taiate sferturi

Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Bateti cele 4 galbenusuri cu zahar pana incep sa devina pufoase. Adaugati apoi faina cernuta si amestecati incet cu o spatula de silicon, incorporand iaurtul, apa de flori de portocal, zeama si coaja de lamaie.



2. Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare si incorporatile la aluat. Turnati apoi totul intr-o tava de 22 cm tapetata cu hartie de copt. Asezati deasupra smochinele tavalite prin putina faina si dati la cuptor pentru 50-60 de minute. Serviti rece pudrat cu zahar si multa miere de salcam.
Sursa




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...