joi, 25 septembrie 2014

Paste cu ton

Si daca tot le-a facut Anna reclama pe facebook, cat de bune sunt, sa destainuim si reteta, poate sunt mamici doritoare :).



Ingrediente
- ulei de masline
- o ceapa rosie mica curata si tocata marunt
- o jumatate de lingurita scortisoara
- o legatura mica busuioc sau o jumatate lingura de busuioc uscat
- 400 ml pasata de rosii sau bulion gros
- 300 g conserva de ton, scurs si faramitat
- sare, piper
- 250 g paste dupa preferinta
- coaja de la o lamaie, rasa fin
- suc de lamaie
- parmezan proaspat ras

Mod de preparare
1. Puneti sa fiarba apa cu sare pentru paste si preparati sosul. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline, caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati busuiocul tocat si scortisoara, apoi pestele si sucul de rosii.
2. Puneti pastele sa fiarba pana cand sosul da un clocot. Adaugati la sos sare, piper, coaja de lamaie si suc de lamaie dupa gust.
3. Strecurati pastele si pastrati putin din apa de pe ele. Adaugati pasta la sosul de peste si rosii cu focul inca pornit. Daca sosul vi se pare insuficient sa acopera pasta, completati cu apa pusa deoparte.
Serviti cu mult parmezan ras deasupra. Va doresc o pofta de copil! :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...