Luna octombrie am facut numai dulciuri cu dovleac. De abia am asteptat sa pot impartasi cu voi aceste retete minunate. Haloween-ul l-am sarbatorit cu briose, va veni si vremea lor, dar mai intai sa incepem cu aceasta prajitura care este de-a dreptul dementiala. Sursa
Blat
- 2 cups faina
- 3/4 cup zahar
- 2 lingurite praf de copt
- un praf de sare
- 1/2 cup lapte praf
- o lingurita esenta de vanilie
- un ou
- 113 g unt, topit
Pentru crema
- 227 g branza de vaci
- 425 g piure de dovleac(obtinut de la un dovleac copt in cuptor)
- 3 oua
- o lingurita esenta de vanilie
- 113 g unt, topit
- 1 3/4 cup zahar
- o lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
Transformare cups in grame
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180C. Tapetati cu hartie de copt o tava mica de prajituri. Pentru blat amestecati primele 5 ingrediente. Adaugati apoi ouale batute cu unt topit si esenta de vanilie. Tapetati fundul tavii cu amestecul obtinut intr-un strat uniform.
2. Cu ajutorul unui mixer vertical pasati pireul de dovleac impreuna cu branza, oua, zahar, unt topit si mirodenii. Intindeti pasta obtinuta deasupra aluatului si dati la cuptor pentru o ora. Lasati-o sa se raceasca complet, taiati-o in patrate generoase si serviti-le simple sau cu un mot de frisca cu scortisoara.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu