Ingrediente
- 500 g miez de cartofi fierti dat pe razatoarea mica
- 125 g faina
- 1 ou
- 1/2 lingura ulei
- 500 g prune
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g unt
- 150 g pesmet
- 3 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
Inspiratie
Mod de preparare
1. Puneti la fiert o oala mare cu apa si putina sare. Framantati cartofii impreuna cu ou, ulei si faina, pana obtineti un aluat usor lipicios. Scoateti samburii prunelor si umpleti-le cu zahar amestecat cu scortisoara.
2. Impartiti aluatul in bile egale ca marime. Cu mainile infarinate aplatizati fiecare bila in parte, puneti o pruna inautru si uniti capetele, modeland intre palme pana capata din nou forma rotunda. Fierbeti, la foc mic, cate patru gomboti odata, pana incep sa pluteasca.
3. Topiti intr-o tigaie untul si adaugai pesmetul. Prajiti-l pana capata o culoare aurie, apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat. Tavaliti gombotii proaspat scosi din apa prin acest amestec si apoi serviti.
1 comentarii:
Ce frumosi si aurii sunt!
Trimiteți un comentariu