O nebunie aceste negrese, combinatia de balat ciocolatos si crema de branza cu zmeura m-a cucerit complet. Zmeura e in sezon asa ca merita incercate.
Pentru blatul de ciocolata:
- 200 g ciocolata (eu am folosit 100 amaruie si 100 cu lapte)
- 113 g unt
- 1 cup zahar
- 2 oua mari
- 3/4 cup faina
- 1/4 cup cacao
- un praf sare
- 2 linguri smantana
Pentru glazura de branza si zmeura:
- 170 g branza de vaci
- un bol mic de zmeura proaspata
- 1 ou
- 1/2 cup zahar
- esenta de vanilie
Transformare cups in grame
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie de copt o tava mica de prajituri. Topiti untul impreuna cu ciocolata rupta bucati. Luati de pe foc si adaugati ouale si zaharul. Amestecati bine, apoi incorporati faina, cacaoa, praful de sare si smantana. Turnati compozitia obtinuta in tava de copt.
2. Pasati cu mixerul vertical branza de vaci impreuna cu ou, zahar si vanilie, pana devine crema. Adaugati zmeura si amestecati, zdrobind usor bucatile de fructe. Turnati deasupra blatului de ciocolata si cu ajutorul unui cutit faceti rotocoale.
3. Coaceti timp de 30 de minute. Scoateti prajitura si lasati sa se raceasca putin in tava. Serviti-o taiata patrate mari si generoase. :)
Sursa
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu