Prunele au inceput sa apara timide, le puteti folosi pe cele autohtone sau oricare alt fruct pe care il preferati. Eu am le-am ales pe cele grecesti pentru simplul motiv ca mi-au starnit amintiri. Le-am mancat pentru prima data in Corfu, in luna de miere, si Doamne cat a mai trecut de atunci .
(I miss Greece! :( )
Ingrediente
- 400-500 g fructe
- 1 cup faina
- 1/2 cup zahar tos
- 1/2 cup zahar brun
- 3/4 cup fulgi de ovaz
- 1 lingurita scortisoara
- un praf sare
- 113 g unt rece, taiat cubulete
Trasformare cups in grame....un mic sfat gasiti cup-ele de cumparat in orice supermarket, iar cele de plastic sunt chiar ieftine.
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Folositi pentru aceasta reteta vase ceramice in care puneti fructele spalate si taiate felii.
2. Amestecati faina cu zahar, fulgi de ovaz, scortisoara si sare. Adaugati cubuletele de unt si framantati usor cu degetele. Puneti cca o mana buna din compozitie peste fructe si amestecati. Presarati restul deasupra.
3. Dati la cuptor pentru 30 de minute si serviti desertul cald cu inghetata sau frisca. Yuuuummm!
Inspiratie
3 comentarii:
minunat!
Detin GUST-BUN.BLOGSPOT.COM. Doriti sa facem schimb de link?
Arata delicios!!!
Trimiteți un comentariu