miercuri, 31 iulie 2013

Porridge cu banane caramelizate si amaretto

Se putea sa fac eu un desert mai light :)?!... bine ca se poate sa scoateti multe din aceasta ecuatie si devine un desert light. Daca folositi lapte degresat sau chiar apa, daca puneti bananele asa cum sunt( fara a le mai carameliza :(  ), daca folositi in loc de zahar sirop de agave si asa mai departe, daca nu...faceti ca mine :).



Ingrediente
- 200 ml lapte integral
- 3 linguri fulgi de ovaz
- 1 banana
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura zahar tos
- amaretto

Mod de preparare
1. Puneti laptele la fiert impreuna cu o lingura de zahar tos. Cand incepe sa fiarba adaugati fulgii de ovaz. Lasati cateva minute sa fiarba, luati de pe foc si acoperiti cu un capac.
2. In timp ce fulgii se umfla, curatati banana si taiati-o felii. Topiti intr-o craticioara zaharul brun, adaugati banana si stingeti cu amaretto. Serviti ca topping pentru porridge-ul cald. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...