Ingrediente
- 2 cups faina
- 2 lingurite bicarbonat
- 2 1/2 lingurite ghimbir
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita cuisoare macinate
- 1 lingurita sare
- 1/2 cup unt, la temp camerei
- 1/4 cup margarina, la temp camerei
- 1 cup zahar brun
- 1 ou
- 1/4 cup melasa
- coaja de portocala
- 1/4 cup zahar tos
- inghetata la alegere
(eu am folosit de rom cu stafide, dar merge bine si de vanilie)
Mod de preparare
1. Cerneti intr-un bol primele sase ingrediente. Puneti in bolul mixerului untul, margarina si zaharul brun. Mixati pana compozitia devine usor pufoasa si adaugati oul, melasa si coaja de portocala. Adaugati apoi amestecul de ingrediente uscate si mixati pana s-au omogenizat toate, nu mai mult. Puneti aluatul obtinut in folie de plastic si dati-l la frigider pentru o ora.
2. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie de copt doua tavi mari. Folosindu-va de ustensila pentru inghetata faceti globuri de dimensiuni egale din aluat si dati-le prin zaharul tos. Transferati-le apoi pe tavi lasand distanta intre ele. Coaceti biscuitii timp de 15 minute si lasati-i un minut in tava inainte de a-i transfera pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet.
Serviti-i sub forma de sandwich cu inghetata favorita.
Serviti-i sub forma de sandwich cu inghetata favorita.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu