Daca va place inghetata de vanilie si nu aveti cu ce sa o "asortati" va recomand aceasta minunata prajitura rasturnata.
Ingrediente topping
- 2 linguri unt moale
- 55 g zahar brun
- 300 g capsuni mici feliate
Ingrediente blat
- 115 g unt moale
- 145 g zahar brun
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 170 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita cardamom
- 160 g smantana
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Puneti cele doua linguri de unt intr-o tava rotunda de 20 cm si dati tava pentru cateva secunde la cuptor, cat sa se topeasca untul. Scoateti tava cu un prosop si rotiti-o astfel incat untul sa tapeteze tava in intregime.
2. Intr-un vas cerneti faina impreuna cu praf de copt, bicarbonat, sare si cardamom. Bateti cu mixerul pe o viteza medie untul impreuna cu zaharul brun cca 3 minute. Curatati peretii bolului cu o paleta apoi adaugati oul si esenta de vanilie. Mixati inca un minut.
3. Aduagati la compozitie smantana alternand cu ingredientele uscate si amestecati pe viteza mica a mixerului. Tapetati forma de tort cu zahar brun, apoi asezati deasupra feliile de capsuni. Adaugati alutul si intindeti-l cu grija peste fructe. Coaceti 35 de minute sau pana cand testul cu scobitoarea iese ok. Scoateti tortul din cuptor si lasati-l sa se odihneasca pentru 10 minute inainte de a-l rasturna pe un platou Serviti cu inghetata sau frisca dupa preferinta.
1 comentarii:
Tare interesant cardamomul in blat. Trebuie sa incerc si eu :)
Trimiteți un comentariu