sâmbătă, 21 aprilie 2012

Garnituri Indoor barbecue

Dupa cum va ziceam in postarea anterioara am facut o masa copioasa pentru zece persoane si desi coastele erau numeroase nu putea sa lipseasca de pe masa si garnitura. Prin urmare am facut o "Potato salad" (salata de cartofi) tot dupa reteta Lucindei si o salata Coleslaw din una din cartile lui Jamie.
Au mers de minune cu carnita si s-au epuizat rapid.

Potato Salad
- 8 cartofi tari
- 300 g maioneza
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura mustar Dijon
- 1 legatura marar
- 3 tije de telina tanara
- 3 cepe verzi
- 4 oua fierte
- sare, piper

Mod de preparare
1. Spalati bine cartofii si puneti-i la fiert intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, strecurati apa si lasati-i sa se raceasca.
2. Tocati marunt ceapa verde, tijele de telina si mararul. Amestecati maioneza cu suc de lamaie, mustar si marar. Taiati cartofii in cuburi si adaugati-i la compozitia de maioneza impreuna cu telina, ceapa verde si ouale fierte, taiate cuburi. Amestecati usor cat sa se acopere intreg amestecul cu sosul de maioneza.

Coleslaw Salad
- o jumatate de varza alba
- o ceapa rosie mica
- 2 morcovi
- 2 mere dulci
- o legatura patrunjel tocata grosier
- zeama de lamaie
- 2-3 linguri maioneza
- o lingurita mustar iute
- sare, piper

Mod de preparare
1. Se curata varza de cotor si se taie foarte fin. Ceapa se curata de coaja si mustata si se taie foarte fin. Morcovii se curata de coaja si se taie betigase fine(trebuie sa fie de aproximativ aceeasi grosime cu varza). La fel se procedeaza si cu merele, singura diferenta fiind ca ele nu se curata de coaja. Se amesteca intr-un bol mare toate legumele, inclusiv patrunjelul.
2. Maioneza se dilueaza cu suc de lamaie si mustar, apoi se adauga la legume si se amesteca pana cand acestea sunt acoperite de sos. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat dupa gust. Se mai potriveste de lamaie daca este cazul.

2 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Doamne ce idei bune imi dai. Chiar am fost la un coleg la barbecue, dar cam totul era cumparat, de la sosuri pana la salate, chiar Potato Salad avea. Cred ca titlul postarilor trebuia sa fie American Indoor Barbecue. Oricum super!

Claudia Mic spunea...

De aceea am pastrat titlul in engleza pentru a-i pastra originea.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...