duminică, 8 aprilie 2012

Biscuiti cu cedar si usturoi

Acesti biscuiti inalti sunt minunati, pufosi, numai buni ca saleuri alaturi de un meniu de aperitive.



Ingrediente
- 115 g unt rece taiat cubulete
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 180 ml lapte batut+3 linguri pentru uns biscuitii
- 100 g cedar, dat pe razatoarea mare

Mod de prepare
1. Amestecati untul cu ingredientele uscate, pana obtineti un aluat de consistenta pesmetului. Adaugati apoi branza si laptele batut, amestecand cu ajutorul unui mixer pana abtineti un aluat omogen. Rasturnati-l pe o suprafata infarinata si framantati-l timp de 5 minute.
2. Preincalziti cuptorul la 220 C si tapetati o tava mare cu hartie de copt. Intindeti aluatul intr-un cerc de 22 cm si taiati forme rotunde de biscuiti de 5 cm(vor iesi destul de grosuti). Asezati-i in tava avand grija sa lasati distanta intre ei. Aluatul ramas remodelati-l la aceeasi grosime si decupati din nou biscuiti din el, pana il epuizati tot.
3. Ungeti cu lapte batut biscuitii, cu ajutorul unei pensule, si dati-i la cuptorul incins pentru 12-14 minute sau pana devin usor aurii. Aveti grija sa nu-i asezati prea aproape de partea de sus a cuptorului pentru a nu se arde. Lasati-i sa se raceasca putin in tava apoi luati-i cu o paleta si asezati-i pe un grilaj pentru a se raci complet.
sursa

3 comentarii:

Antonina Sofia Sociu spunea...

Apetisanti!! Ca niste scones gustosi!

Claudia Mic spunea...

Intr-adevar Antonina seamana cu niste scones sarati.

Raluca I.A. spunea...

Cred ca sunt foarte buni, dar eu, în prezent, îmi schimb total modul de a ma alimenta. Am început acum 3 săptămâni de la 93 de kilograme puse in asa fel încat NU PAR GRASA, ci SOLIDA. Ma motiveaza cursul de salsa si bachata pe care il fac la http://www.latino-time.ro - , iar acum am ajuns la 91. Mananc disociat, dietetic, de 6 ori pe zi, cantitati de copil, nimic prajit, fara strop de ulei, fara produse de patiserie, cu dulce DA, dar ciocolata amaruie cu patratica, nu cu suta de grame si maxim 300 de grame de fructe pe zi. Postez tot ce gatesc pe site-ul spaniol http://www.mis-recetas.org si o cauti pe Raluca daca doresti. Iti multumesc pentru reteta. Cand voi ajunge la 70 de kilograme nu stiu daca voi mai simti nevoia de a manca produse de patiserie, dar as incerca-o ca sa o dau prietenelor.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...