luni, 14 noiembrie 2011

Praz inabusit

Daca v-ati saturat de aceleasi garnituri anoste, merita sa incercati acest praz (sursa). Se prepara super rapid si e tare delicios.

Ingrediente
- 4 fire de praz mai gros
- 500 ml supa de pui nesarata
- 50 g unt
- o legatura patrunjel
- sare, piper

Mod de preparare
1. Curatati prazul de capatul verde si prima frunza care-l infasoara. Curatati-i mustatile avand grija sa nu le taiati de tot. Sectionati pe lungime si tineti sub jet de apa rece, pentru a iesi impuritatile.
2. Puneti supa sa fiarba pe foc mediu spre slab si adaugati bucatile de praz. Lasati-le sa se inabuse pentru 15 minute. Scoateti cu grija prazul si asezati-l pe un platou.
3. Lasati sa scada supa la o patrime din cantitatea initiala. Luati de pe foc si adaugati untul. Amestecati pana ce acesta se topeste si adaugati patrunjel tocat, sare si piper. Cu sosul rezultat stropiti prazul. Eu l-am servit alaturi de aripioare in punga magica, dar se poate alatura oricarui tip de friptura sau gratar.

2 comentarii:

Antonina Sofia Sociu spunea...

Sanatate curata la tine aici !!

Claudia Mic spunea...

Bun si sanatos!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...