Daca v-ati saturat de aceleasi garnituri anoste, merita sa incercati acest praz (sursa). Se prepara super rapid si e tare delicios.
Ingrediente
- 4 fire de praz mai gros
- 500 ml supa de pui nesarata
- 50 g unt
- o legatura patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
1. Curatati prazul de capatul verde si prima frunza care-l infasoara. Curatati-i mustatile avand grija sa nu le taiati de tot. Sectionati pe lungime si tineti sub jet de apa rece, pentru a iesi impuritatile.
2. Puneti supa sa fiarba pe foc mediu spre slab si adaugati bucatile de praz. Lasati-le sa se inabuse pentru 15 minute. Scoateti cu grija prazul si asezati-l pe un platou.
3. Lasati sa scada supa la o patrime din cantitatea initiala. Luati de pe foc si adaugati untul. Amestecati pana ce acesta se topeste si adaugati patrunjel tocat, sare si piper. Cu sosul rezultat stropiti prazul. Eu l-am servit alaturi de aripioare in punga magica, dar se poate alatura oricarui tip de friptura sau gratar.
2 comentarii:
Sanatate curata la tine aici !!
Bun si sanatos!
Trimiteți un comentariu