marți, 18 octombrie 2011

Pui sote cu conopida

Ce faci cand nu mai sti ce sa faci de mancare?! Pai faci ce am facut eu incepi si cotrobai prin colectia de carti care leneveste pe raft (ca prea mult m-am folosit de net) si sigur vei gasi ceva fantastic.


Ingrediente
- 600 g pulpe de pui dezosate, fara pielita
- 75 g unt
- 100 g ceapa
- 60 g faina
- 150 g smantana
- 1 kg conopida
- 250 ml lapte
- sare, piper alb

Mod de preparare
1. Ceapa se toaca marunt. Conopida se desface buchetele, care se tin in apa cu sare 10 minute, apoi se fierb. Bucatile de carne si ceapa se inabusa in jumatate din cantitatea de unt si 100 ml apa. Se condimenteaza cu sare si piper.
2. Separat se topeste restul de unt, se adauga faina si laptele, treptat, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. La final se mai incorporeaza smantana si se potriveste de sare si piper. Sosul obtinut se toarna peste carne, se adauga conopida si se mai fierbe la foc mic 10 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...