Imi plac tare mult pastele home-made. Au un gust atat de fin, iar Sofia le adora cand adaug si spanac. Trebuie sa incerc si o varianta cu morcovi. Cand gasesc o reteta buna va anunt!
Pentru paste:
- 200 g faina alba
- 100 g spanac
- 2 oua
Pentru asezonare:
- 300 g piept de pui
- 1 plic sofran
- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica
- 100 ml supa de pui
- sare, piper
Mod de preparare
1. Spalati bine spanacul si puneti-l intr-o oala la foc mic. Acoperiti oala cu un capac si lasati spanacul sa se inabuse doar cu putina sare si apa care era pe el de la spalat.Cand e gata strecurati-l bine si tocati-l marunt.
2. Adaugati in vasul unui robot de bucatarie faina, ouale si spanacul. Mixati si rasturnati pasta obtinuta pe o suprafata infarinata(mai adaugati faina, daca aluatul o cere) si framantati-o sub forma unei bile pe care o invartiti in folie de plastic. Lasati aluatul sa se odihneasca pentru 15 minute.
3. Tocati ceapa marunt, iar pieptul de pui taiati-l in bucati mici. Caliti carnea si ceapa in ulei, adaugati supa si sofranul, lasand totul sa fiarba la foc redus, pana ce carnea este patrunsa.
4. Taiati bila de aluat in patru parti egale(aluatul pe care nu-l lucrati sa ramana acoperit in folie pentru a nu se usca). Intindeti, pe o suprafata infarinata mai intai un dreptunghi, apoi folositi masina de paste pentru a-l subtia la grosimea dorita(ale mele au fost de 5). Folositi apoi accesoriul pentru tagliatele si faceti taieteii lati. Presarati-i cu putina faina si rasfirati-i pe o suprafata curata. Procedati la fel si cu restul de aluat.
5. Incalziti multa apa cu sare si plonjati pastele in ea cand aceasta incepe sa fiarba. Pastele crude au nevoie de foarte putin timp de fierbere, asa ca fiti atenti, gustandu-le din cand in cand pentru a nu le fierbe in exces. Strecurati pastele si adaugati-le peste sosul fierbinte, amestecand cu grija sa nu le rupeti. Se servesc fierbinti sau calde.
2 comentarii:
Super arata!! musai trebuie sa-mi scot masina de paste din cutie !! ;) pupici
Foarte bune!
Trimiteți un comentariu