joi, 6 octombrie 2011

Pilaf din dovlecei

Iata un fel de mancare care poate fi folosita in doua moduri: fie ca garnitura, fie ca fel principal (lacto-vegetarian).

Ingrediente
- 900 g dovlecei
- 100 g ceapa
- 250 g orez
- 75 ml ulei
- 50 g unt
- marar verde
- supa de legume (cam 400 ml)
- sare, piper

Mod de preparare
1. Dovleceii se spala, se curata de seminte (si de coaja, daca nu va place) si se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se spala si se toaca marunt. Orezul se spala in doua ape.
2. Se inabusa in ulei ceapa, orezul si dovleceii. Se adauga supa de legume, sare si piper, iar cand aceasta da in fiert se adauga jumatate din cantitatea de marar. Se pune totul intr-un vas termorezistent, cu capac, si se da la cuptor la 180 C pentru 20 de minute. Se serveste cu marar verde si bucatele de unt deasupra.

2 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Tare buna papica asta Caludia...
Te tzuc !

Claudia Mic spunea...

Multumesc Sidy!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...