Cred ca aproape toate blogurile au aceasta minunata prajitura, asa ca al meu nu putea ramane mai prejos:)). Ii spune desteapta pentru ca dintr-un singur aluat ies 3 straturi divine fiecare cu alta consistenta. Reteta am preluat-o de la Gourmandine, care are niste poze de-a dreptul divine.
Ingrediente
- 8 oua
- 250 g margarina
- 225 g faina
- 2 linguri apa
- 1 litru lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- 300 g zahar
Mod de preparare
Separati ouale. Topiti margarina si lasati-o sa se raceasca. Mixati galbenusurile cu zahar, apa si zahar vanilat. Adaugati margarina topita si amestecati din nou. Cerneti faina deasupra si mixati pana se incorporeaza complet. Turnati laptele caldut in fir continuu si amestecati. Bateti albusul spuma tare si adaugati-l la compozitie, cu ajutorul unui tel. Veti obtine un aluat de consistenta lichida pe care il rasturnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt(sau unsa cu unt si tapetata cu faina). Dati tava la cuptorul preincalzit la 160 C pentru 45-50 de minute, pana devine aurie la suprafata. Lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o servi.
10 comentarii:
Ghici ce reteta cautam ieri pe net??? :D Si uite ca azi, spre surprinderea mea o gasesc pe blogul meu preferat! Te pup si am sa te anunt cum mi-a iesit cand o sa o fac...
eu marturisesc ca n-am incercat dar am vazut reteta pe foarte multe blog-uri.s-au separat foarte frumos straturile prajiturii tale.o zi minunata!
Am facut-o si eu,si asa si in varianta cu cacao.Super buna.Pupici!
Eu n-am vazut-o ;) Dar mi-a atras atentia la tine .. o voi testa si eu .. O zi faina!
Danutza se pare ca iar functioneaza telepatia:))
Sarah multumesc!Intr-adevar e foarte populara.
Dia si eu trebuie sa incerc varianta cu cacao!Cred ca e minunata!
Antonia sa-mi spui cum ti-a iesit!
Super prajitura, foarte buna. Ieri am facut-o in sfarsit! Am pus si un pic de esenta de portocale care i-a dat un gust foarte, foarte bun.
Si mie imi place aroma pe care o da esenta de portocale!E o alegere super!
Trimiteți un comentariu