Nu cred ca s-a aflat inca o reteta de clatite care sa nu-mi placa. Sunt atat de indragostita de ele incat mi-am luat o carte numai cu retete de clatite. Denumirea de crepes e frantuzeasca, desi reteta care v-o prezint mai jos e dintr-o carte in italiana, inca o dovada ca toata lumea iubeste clatitele indiferent de origine si denumire.
Pentru crepes:
- 100 g faina
- 2 oua
- 150 ml lapte
- un praf sare
- unt pentru uns tigaia
Pentru sos:
- 500 g prune
- 100 g zahar brun
- 100 g zahar tos
- un praf scortisoara
Mod de preparare
1. Bateti ouale impreuna cu sarea folosind un tel. Adaugati faina, apoi laptele si amestecati bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Incalziti o tigaie antiaderenta pe foc mediu spre mic. Taiati untul in cubulete potrivite pentru fiecare crepe.
2. Adaugati o bucatica de unt in tigaia incinsa si miscati-o astfel incat sa unga toata suprafata. Adaugati un polonic mic de compozitie si intindeti uniform. Cand marginile devin aurii o intoarceti cu ajutorul unei palete lungi. Procedati la fel si cu restul de crepes.
3. Pentru sosul de prune spalati fructele, scoateti samburii si taiati-le jumatati. Puneti cele doua tipuri de zahar la topit pe foc mic. Cand s-au topit adaugati fructele si amestecati pana cand acestea lasa o zeama, care impreuna cu zaharul formeaza un sirop gros. Luati de pe foc si condimentati cu scortisoara. Serviti peste crepes impreuna cu inghetata de vanilie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu