A sosit si sezonul rosiilor, iar gustul care-l au acum e unic, nu-l mai intalniti in alt anotimp, deci sa profitam din plin.
Ingrediente
- 400 g carne de porc
- 75 ml ulei
- 1,250 kg rosii
- 150 g ceapa
- 25 g faina
- 500 ml supa de oase
- 25 g pasta de tomate
- 3 catei usturoi
- 10 g zahar
- 1 lingura patrunjel tocat fin
- sare, piper
Mod de preparare
1. Carnea se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca marunt, se opareste si se scurge. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Pasta de tomate se dilueaza cu 25 ml apa, iar usturoiul se taie felii.
2. Carnea se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml supa de oase. Ceapa se inabusa in restul de ulei si 50 ml supa de oase. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, restul de supa de oase, piper, usturoi, zahar si sare si se fierb impreuna 20 de minute.
3. Sosul obtinut se paseaza si se toarna peste bucatile de carne, apoi se mai fierb 40 de minute. Rosiile taiate jumatati se adauga la carne si se mai tin putin pe foc. Ulterior se introduce vasul la cuptor pentru 10 minute. Mancarica se serveste calda cu patrunjel verde deasupra si cartofi natur.
3 comentarii:
ce mancarica gustoasa... arata minunat
Multumesc Alina!
Grozave mai sunt !
Felicitarile mele...
Trimiteți un comentariu