miercuri, 27 iulie 2011

Chiftelute de legume cu parmezan

O reteta minunata pentru cei mici, dar si pentru cei mari, pe care am cules-o din volumul Aperitive ce se vinde impreuna cu ziarul Adevarul. Nu prea aveam carti cu retete de aperitive asa ca asta a picat la fix.



Pentru chiftelute:
- 400 g cartofi
- 200 g morcovi
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 1 legatura patrunjel tocat marunt
- 200 g parmezan ras
- 3 oua
- 2 linguri pesmet
- sare, piper

Pentru sos
- 200 g iaurt
- 2 linguri maioneza

Mod de preparare
1. Se curata si se fierb, separat, cartofii si morcovii. Se strecoara de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza fin sau se dau pe razatoarea mica. Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor pana obtinem o pasta omogena.
2. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava de aragaz cu hartie de copt. Folositi aparatul de portionat inghetata sau doua linguri pentru a forma chiftelute de marimi egale. Asezati-le in tava tapetata si dati-le la cuptor pentru 30 de minute. Pentru sos amestecati iaurtul cu maioneza pana se omogenizeaza si serviti alaturi de chiftelutele caldute si salata verde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...