Minunata reteta de strudel este de pe blogul Laurei Laurentiu. Eu am folosit visine proaspete, iar combinatia cu branzica dulce e de-a dreptul divina.
Ingrediente
-1 pachet foi de placinta
-700 g branza de vaci
-700 g visine
-3-4 linguri gris
-2 linguri smantana
-4 oua
-16 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-ulei
Mod de preparare
1. Scoateti samburii visinelor si amestecati-le cu 8 linguri de zahar si gris. Amestecam de asemenea branza stoarsa cu 6 linguri de zahar, zahar vanilat si 3 oua.
2. Pentru impaturirea strudelului folositi-va de un prosop mare de bucatarie. Asezati o foaie de placinta pe lungime si pensulati-o cu ulei. Intinde-ti crema de branza pe lungime intr-un sir subtire si rulati cu ajutorul prosopului, lasand ruloul la capatul acestuia.
3. Puneti inca o foaie de placinta, ungeti-o cu ulei si adaugati un sir pe lungime de visine cu gris. Rulati din nou pana langa primul rulou cu branza. Intoarceti prosopul si asezati in fata rulourilor cu branza si visine doua foi de placinta una dupa alta(putin suprapuse). Ungeti-le cu ulei si din nou cu ajutorul prosopului rulati strudelul in cele doua foi pregatite.
4. Procedati la fel si cu uramatoarele foi (Laurei i-au iesit 4-probabil avea foi de placinta mai mari-, mie mi-au iesit 5), pana cand terminati toata compozitia. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si rasturnati deasupra smantana batuta cu un ou si restul de zahar (adica 2 linguri). Se da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40 de minute. Se portioneaza cand este rece si se serveste pudrat cu zahar.
3 comentarii:
cred ca este un desert delicios.felicitari si o seara minunata!
Multumesc Sarah!Intr-adevar a fost foarte delicios!
Delicios, un desert de vara minunat!
Trimiteți un comentariu