De curand am primit si eu din Italia faimoasele picaturi de ciocolata, pe care le-am vazut in multe retete, dar la care nu aveam acces. Aceste muffins le aveam de mult pe lista prajiturilor "de facut" si iata ca a venit si momentul lor. Combinatia ciocolata amaruie+ banane e delicioasa, iar daca nu aveti picaturi de ciocolata tocati grosier ciocolata amaruie normala, merge foarte bine si asa.
Ingrediente
-250 g faina care creste singura(2 cups)*
-60 g unt
-100 g zahar
-125 ml lapte
-2 oua
-2 banane foarte coapte
-200 g picaturi de ciocolata sau ciocolata neagra
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 200 C. Amestecati intr-un bol adanc faina si zaharul. Faceti o fantana in mijloc pentru ingredientele lichide.
2. Topiti untul si lasati-l sa se raceasca putin. Bateti laptele impreuna cu oua si untul topit. Adaugati la faina impreuna cu bananele pasate si amestecati cu ajutorul unei linguri de lemn.
3. Incorporati picaturile de ciocolata sau ciocolata tocata grosier. Amestecati usor si putin (daca amestecati prea mult vor fi foarte tari), apoi turnati compozitia in forme de muffins tapetate cu hartie de copt. Dati la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce sunt gata lasati-le 3 minute in tava sa se raceasca, apoi le scoateti pe un gratar de bucatarie.
*Reteta pentru faina care creste singura o gasiti la Altele.
3 comentarii:
Buna draga mea!! Imi spui si mie te rog cum se numesc picaturile de ciocolata care le-ai primit?? Am si eu pe mama mea in italia si vreau si eu.. multumesc
Buna!! Cum se numesc picaturile de ciocolata din italia care le-ai primit??
Buna, Gocce di ciocolato Perugina, sunt super bune, dar putin mai scumpe.
Trimiteți un comentariu