Minunata supa de pe blogul Laurei Laurentiu mi-a ajuns la inima. O supa de primavara tarzie care va participa la concursul Bloggospodina. Datorita cerintelor de participare la concurs veti vedea in premiera pe blog si poze din timpul prepararii. Tineti-mi pumnii!!
Ingrediente
- 600 g spanac
- 80 g slaninuta afumata taiata fasii
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- 2 oua
- 1 galbenus
- o legatura marar proaspat tocat
- 200 g smantana grasa
- sare si piper
- otet pentru inacrit
Mod de preparare
1. Spalati spanacul si puneti-l impreuna cu o lingurita rasa de sare intr-o oala mare, pe foc mediu. Acoperiti cu un capac si lasati-l sa se inabuse circa 5 minute. Amestecati usor si mai lasati pe foc 2-3 minute,tot acoperit.
2. Stecurati spanacul si taiati-l marunt. Intre timp caliti jumatate din cantitatea de slaninuta si adaugati ceapa tocata. Lasati pe foc mic pana devine sticloasa, condimentati cu boia si stingeti cu apa fierbinte. Adaugati spanacul tocat si condimentati cu sare.
3. Puneti restul de slanina la topit intr-o tava antiaderenta si preparati omleta din cele doua oua, jumatate din cantitatea de marar, sare si piper. Rumeniti-o bine pe ambele parti si taiati-o fasii. Adaugati-o la supa impreuna cu restul de marar si lasati la foc mic inca cateva minute.
4. Opriti supa si lasati-o sa se odihneasca pentru cateva minute. Amestecati smantana cu putina apa rece, galbenus de ou si usturoi pisat. Se ia un polonic de supa din oala, se amesteca cu smantana, apoi se rastoarna in oala si se amesteca bine. Se gusta si se poate servi inacrita cu otet.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu