luni, 18 aprilie 2011

Cake de post

Din totdeauna prajiturile de post mi s-au parut o provocare si continua sa fie.Acest cake are o consistenta usor umeda la miez si coaja crocanta spre tare, de aceea va sfatuiesc sa-l taiati cand inca este putin caldut.

Ingrediente
-250 g zahar
-250 ml apa
-2 linguri miere
-150 ml ulei de floarea soarelui
-500 g faina
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
-2 lingurite suc de lamaie
-1/2 lingurita praf de copt
-1 lingurita ghimbir pudra
-50 g cacao
-zahar candel sau pudra

Mod de preparare
1.Se cerne faina si se amesteca cu praf de copt si zahar.Intr-o cratita se pun apa, uleiul si mierea.Se lasa pe foc pana se omogenizeaza complet si se adauga bicarbonatul de sodiu, stins cu suc de lamaie.Se amesteca pana cand face spuma si creste in volum.
2.Se ia cratita de pe foc si se pune amestecul de faina putin cate putin.La final se adauga cacao si ghimbir.Aluatul devine putin vartos, asa ca il puteti modela cu mana sub forma de baston.Tapetati o forma de chec cu hartie de copt si coaceti aluatul, presarat cu zahar candel, la 180 C pentru 60-70 de minute.Faceti testul scobitorii pentru a vedea daca este gata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...