miercuri, 30 martie 2011
Tarte cu branza dulce
Doooamne ce-mi mai place branza dulce!
Pentru aluat(12 tarte mici)
-50 g zahar pudra
-150 g unt
-200 g faina
-sare
Umplutura
-300 g branza de vaci
-150 g zahar
-4 galbenusuri
-50 g gris
-200 ml lapte
-100 g stafide
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de lamaie
Decor
-4 albusuri
-50 g zahar pudra
-banane confiate
Mod de preparare
1.Stafidele se spala si se pun la inmuiat in ceai sau apa calduta cu rom.Laptele se fierbe cu 150 g zahar.Cand da in clocot, se adauga grisul, putin cate putin, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase.Se lasa sa se raceasca.Bananele confiate se zdrobesc.
2.Se prepara un aluat fraged din faina, unt, aproximativ 75 ml apa rece, zahar pudra si sare, dupa care se lasa la rece 20 de minute.Grisul fiert si racit se amesteca cu branza de vaci, coaja rasa de lamaie, stafide, galbenusuri si zahar vanilat.
3.Aluatul fraged se imparte in 12 parti egale si se tapeteaza forme mici de tarte.Se inteapa cu furculita si se dau la cuptorul preincalzit la 180 C, pana sunt gata de jumatate.
4.Se umplu tartele cu crema de branza si se dau din nou la cuptor pentru 10 minute.Intre timp se bat albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul pudra.Se scot tartele se acopera cu bezea, se presara bananele confiate si se introduc la cuptor, la foc slab, inca 10 minute.Se servesc reci.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Arata super tartele....
Trimiteți un comentariu