duminică, 13 martie 2011

Pui a la Kiev


Prima data cand am citit reteta asta nu am inteles nimic, am avut impresia ca e imposibil de facut.Dar apoi am vazut-o facuta pe Paprika si m-am lamurit asa ca am incercat-o si a iesit.

Ingrediente
-800 g piept de pui fara os
-o lamaie
-3 catei usturoi
-1 legatura patrunjel verde
-3 cepe verzi
-160 g unt
-4 oua
-150 g pesmet
-150 g faina
-ulei
-sare, piper

Mod de preparare
1.Se stoarce sucul de la jumatate din lamaie si se rade coaja, restul se taie felii.Usturoiul se piseaza cu putina sare.Patrunjelul si ceapa se toaca foarte fin(folositi o ceapa si cozile de la celelelate doua, partea alba lasati-o pentru salata).Se bat ouale cu o lingura de apa.
2.Se amesteca intr-un castron untul inmuiat cu coaja si sucul de lamaie, usturoiul zdrobit, ceapa verde si patrunjelul tocat.Se toarna cu lingura amestecul pe o foaie de ceolofan si se ruleaza intr-un sul, care se introduce la frigider pentru 30 de minute.Dupa acest timp se scoate si se portioneaza in patru parti egale.
3.Pieptii de pui se cresteaza astfel incat sa formati un buzunar unde veti aseza untul si se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile.Inchideti carnea cu scobitori si dati-o prin faina, ou batut si pesmet.Apoi lasati-o la frigider pentru o jumatate de ora, iar cand o scoateti o mai dati o data prin ou si pesmet.Se prajesc mai intai la foc mediu 4 minute pe ambele parti, apoi 4 minute la foc mic pentru a se patrunde carnea(in total 8 minute pe fiecare parte).Se scot scobitorile si se serveste cu felii de lamaie si salata verde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...