luni, 21 martie 2011
Merdenele cu branza de burduf
De-a dreptul delicioase.Veti obtine niste mini-placinte cu o consistenta in straturi si o coaja crocanta.
Ingrediente
-125 g branza burduf
-250 g faina
-175 ml lapte
-un praf zahar
-10 g drojdie proaspata
-50 g untura
-un praf sare
Mod de preparare
1.Grasimea se topeste, iar branza se sfarma.Se freaca drojdia cu zahar pana se lichefiaza si se adauga 100 ml lapte caldut si 150 g faina.Aluatul se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de lapte, precum si restul de faina si sarea.Dupa ce s-a framantat bine, se lasa sa creasca 15 minute.
2.Pe masa presarata cu faina se formeaza din aluat un sul mai gros, care se taie in 8 parti egale.Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi, cu grosimea de 3-4 mm, care se unge cu grasime topita si se ruleaza pe latura mai lunga.Capetele ruloului se innoada si se lasa sa creasca 30 de minute.
3.Fiecare rulou se intinde intr-o forma rotunda cu grosimea de 1.5 cm.Pe jumatate de rondea se pune branza si se acopera cu cealalta jumatate, presandu-se ca marginile sa se lipeasca.
4.Merdenelele se aseaza in tava si se ung cu grasime topita.Dupa ce au fost lasate sa creasca 15 minute, se coc la foc mijlociu 25-30 de minute.Merdenelele se servesc calde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Ce delicioase trebuie sa fie! Eu sunt iubitoare de branzeturi asa ca pentru mine tot ce contine branza e delicios!
Ti-au iesit tare frumusele!
Trimiteți un comentariu