miercuri, 16 martie 2011

Crema de oua in stil parizian


E prima data cand mananc capsuni anul acesta, iar cu aceasta tarta merg de minune.

Aluat fraged
-140 g faina+intins foaia
-35 g zahar fin
-85 g unt rece
-1 galbenus
-1 lingura apa rece

Crema de oua
-500 ml lapte
-1 baton de vanilie
-75 g zahar
-20 g faina de malai
-2 oua
-2 linguri rom
-zahar pudra vanilat
-capsuni

Mod de preparare
1.Amestecati faina cu zahar si unt rece, facut cubulete, pana obtineti un aluat de consistenta pesmetului.Apoi incorporati galbenusul si apa.Tapetati o forma mica de tarta cu acest aluat, intepati-l si dati-l la frigider.
2.Intre timp preparati crema de oua.Puneti laptele la fiert impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat bucatele.Dupa ce a dat un clocot, luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se infuzeze.
3.Se amesteca faina de malai cernuta cu putina apa, apoi cu compozitia de lapte strecurata si racita putin.Se pune din nou pe foc mic si se ia cand incepe sa fiarba.Se bat ouale si se adauga la amestecul de lapte si faina de malai.Se aromatizeaza cu rom si se lasa sa stea putin.
4.Se incalzeste cuptorul la 230 C.Se toarna crema peste aluat si se da la cuptor pentru 20-25 minute, pana cand incepe sa se intareasca.Se scoate si se lasa sa se raceasca complet, inainte de a se scoate din forma.Se orneaza cu zahar pudra si capsuni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...