miercuri, 9 martie 2011
Cake cu miere si nuca
Si iata inca unul din faimoasele cake-uri ale Sophiei.
Ingrediente
-100 g unt
-100 g zahar fin
-3 oua
-160 g faina
-1/3 plic praf de copt
-2 linguri miere
-150 g nuca prajita si tocata grosier
-50 ml vin dulce
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 240 C.Bateti untul moale cu zahar si miere, pana capata o consistenta cremoasa.
Amestecati faina cu praf de copt.Cerneti-le in compozitia de unt si amestecati cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri de lemn pana obtineti un aluat omogen.
Adaugati ouale pe rand si incorporati-le bine.La final se adauga nuca si se varsa aluatul intr-o forma de cake unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti cake-ul 5 minute la 240 C si 40 de minute la 180 C.Il scoateti si il lasati sa se raceasca putin, apoi il stropiti cu vin dulce din abundenta pe toata suprafata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu