vineri, 18 martie 2011

Cake cu anason


Un cake numai bun de mic dejun cu o consistenta foarte densa.

Ingrediente
-4 oua
-150 g zahar
-50 ml apa
-coaja de la o jumatate de lamaie
-120 g faina
-1 praf sare
-praf de anason sau 3 bucati anason stelat

Mod de preparare
1.Daca aveti anason praf condimentati compozitia la final, iar daca aveti anason stelat puneti cele 3 bucati sa fiarba in apa pentru compozitie aromatizand-o.Ulterior le scoateti si ramane ceaiul de anason, pe care il veti folosi la cake.
2.Preincalziti cuptorul la 180 C.Separati ouale.Amestecati galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devin usor pufoase.Adaugati putin cate putin ceaiul de anason si coaja de lamaie.Adaugati faina si amestecati bine.
3.Bateti albusurile spuma tare impreuna cu sarea si restul de zahar si incorporati-le in mai multe etape la aluat.Turnati compozitia intr-o forma pentru cake si dati la cuptor pentru 35-40 de minute.Se serveste rece alaturi de ceai sau lapte cu ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...