sâmbătă, 19 martie 2011

Cake cu ananas si rom


Acest cake are o textura diferita si interesanta care ti se topeste in gura.Singurul lui "defect" este ca nu se poate face decat in tava de silicon, deoarece este foarte pretentios la scosul din tava.

Ingrediente
-3 oua
-170 g zahar
-160 g faina+1 lingura
-1/3 plic praf de copt
-150 g unt topit si racit
-1/2 ananas
-1-2 linguri rom

Mod de preparare
1.Se curata ananasul si se taie cubulete mici.Se lasa la marinat in rom pentru 20-30 de minute, apoi se strecoara bine.Jumatate din cantitate se da prin robot pentru a se obtine un pireul, iar restul se tavalesc prin faina.
2.Se preincalzeste cuptorul la 180 C.Se bat ouale cu zahar, pana devin spumoase.Se incorporeaza untul lichid, apoi se adauga faina si praful de copt cernute.La final se pune pireul de ananas si se toarna in forma de silicon.
3.Se presara deasupra ananasul infarinat si se da la cuptor 45 de minute, NU la mijloc ci cu un rand mai jos.Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca complet si apoi se scoate din forma.Se poate orna cu zahar pudra, ciocolata rasa sau insiropa cu rom.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru blogul tau. E super tare.
Te asteapta un premiu la noi pe blog.

Dana Gherman spunea...

ce pofta mi-e...

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...