miercuri, 22 decembrie 2010
Savarina
Minunata reteta frantuzeasca este cea originala cu acel blat pufos care absoarbe lacom la sirop "de nu se mai satura".Tare mult mi-ar fi placut sa am tava aceea speciala de savarina, rotunda ca o gogoasa imensa.Care dintre voi o aveti efectul este maxim, iar care nu improvizati la fel ca mine, pentru ca in bucatarie ca si in viata se mai si improvizeaza.
Savarina
-100 ml lapte integral
-15 g drojdie uscata
-10 g zahar
-5 g sare
-270 g faina
-3 oua
-80 g unt
Sirop
-350 g zahar
-500 ml apa
-3 linguri rom
Ornat
-250 ml frisca
-fructe proaspete sau confiate
Mod de preparare
1.Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdie, zahar si sare.Se cerne faina si se face gropita in mijloc.Se bat ouale bine si e pun impreuna cu amestecul de drojdie in faina.Se framanta aluatul cu mixerul.
2.Se adauga treptat bucatele de unt care se incorporeaza bine.Se acopera aluatul cu un servet curat si umed si se lasa sa creasca 35 de minute.Dupa ce aluatul creste inca o treime din volumul lui,se amesteca putin si se lasa sa mai creasca 15 minute.Se unge cu unt si se presara cu faina forma pentru savarina.Se toarna aluatul in ea si se mai lasa sa creasca 40 de minute.Se da la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 20 de minute.
3.Se prepara un sirop din zahar cu apa, care se fierb pana se topeste zaharul.Cand amestecul s-a racit se adauga romul.Se scoate savarina din forma cat este calda si se pune pe un gratar sa se raceasca.Se toarna incet siropul peste savarina.
4.Se orneaza cu frisca batuta si fructe dupa plac.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Arata super, super cred ca e si foarte gustoasa!
Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
Craciun fericit!
Craciun fericit!
Trimiteți un comentariu