marți, 22 iunie 2010

Salata orientala cu ton


Mi-a placut tare mult desi nu sunt fan peste, iar aceasta noua reteta de maioneza frantuzeasca m-a incantat de-a dreptul.

Salata
-800 g cartofi noi
-2 conserve mici de ton
-1 legatura patrunjel
-o ceapa rosie
-100 g masline negre
-sare, piper si suc de lamaie

Maioneza
-2 galbenusuri
-50 g mustar de buna calitate
-275 ml ulei de masline
-o lingura otet de vin alb
-o lingurita sare
-piper alb

Mod de preparare maioneza
Aduceti toate ingredientele la temperatura camerei. Se pregateste un castron pe un prosop de bucatarie pentru a nu aluneca in timpul prepararii. Se pun galbenusurile, mustarul, sarea si piperul si se bat bine cu telul. Se incorporeaza 100 ml din uleiul de masline in fir foarte subtire amestecand in continuu.Se adauga apoi otetul in trei etape, dupa care se amesteca bine si se continua cu restul de ulei de masline.

Mod de preparare salata
Se fierb cartofii, spalati bine, in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se decojesc. Se taie ceapa solzisori. Se stoarce tonul si se taie maslinele felii. Cartofii se taie rondele si se amesteca cu ceapa, ton, masline, patrunjel tocat marunt si maioneza. Se condimenteaza cu sare, piper si suc de lamaie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...