sâmbătă, 5 iunie 2010
Cas prajit
Reteta e traditionala din Breaza(jud BN) de unde se trage tati si imi aduce aminte de vremurile cand aveam 14-15 ani si mergeam la stana cu bunicii. Eu eram si sunt in continuare super pasionata de oi si de toate derivatele pe care le produc aceste animale. Asa ca va dati seama ca inca de mica le-am facut pe toate: am dat la strunga, am muls,am prins mieii,am pastorit, am asistat la facutul casului, urdei si jantitei.Secretul acestul fel super simplu e casul proaspat, de consistenta moale in interior.
Ingrediente pt o persoana
-150 g cas moale
-3 hasme
-sare si piper
Se pune intr-o tigaie de teflon putin ulei si se prajesc hasmele taiate rondele pana devin moi. Se adauga casul taiat felii si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca cu o paleta de lemn pana se topeste si devine de consistenta unei creme. Se serveste fierbinte.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
suna bine, dar imi spui si mioe ce sunt alea "hasme"?
Hasmele sunt un soi de ceapa care are cozile mai subtiri si creste in smocuri.Uscata este de marimea unui ou de bibilica si nu are un gust atat de iute ca ceapa normala.O poti inlocui linistita si cu ceapa verde.
multumesc pt lamurire.....am notat si eu reteta :) ....o saptamana frumoasa iti doresc!
Trimiteți un comentariu