duminică, 30 mai 2010

Tarta cu vanilie si capsuni


In aceasta sarcina majoritatea poftelor mele s-au rezumat la capsuni:iaurt cu capsuni, inghetata cu capsuni, laptic cu capsuni etc. Lista e lunga. Asa ca am trecut si pe deserturi de sezon cu capsuni. Cine e fan:savurati!

Ingrediente
-5 oua
-1 lingurita coaja de lamaie
-1 lingurita suc de lamaie
-220 g zahar
-155 g faina
-1 praf de copt
-1 aroma de vanilie de Bourbon
-400 ml lapte
-4 galbenusuri
-200 ml frisca
-400 g capsuni
-1 plic gelatina

Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 180 C.Se separa ouale. Se bat albusurile bezea cu coaja si zeama de lamaie si 125 g zahar. Se inglobeaza galbenusurile, apoi 125 g faina amestecata cu praf de copt.Se aseaza compozitia intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se da la cuptor pentru 25 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
2. Se bat galbenusurile cu 60 g zahar si aroma de vanilie. Se adauga restul de faina, apoi laptele incalzit si se pune pe foc moale. Se amesteca in continuu pana se obtine o crema groasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.
3. Se toarna crema de vanilie pe blat si se orneaza cu capsuni. Se prepara gelatina dupa indicatiile de pe ambalaj si se orneaza tarta.Se da la frigider pentru 30 de minute si se serveste ornata cu frisca.

1 comentarii:

denisia spunea...

daca e cu capsuni... e preferata mea.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...