marți, 6 aprilie 2010
Tort de capucino cu piersici
Cu un usor iz de cafea si piersici zemoase, a fost preparatul care mi s-a terminat cel mai repede.
Blat
-4 oua
-250 g zahar
-200 ml nectar de piersici
-200 ml ulei
-300 g faina
-2 linguri de cacao
-1 praf de copt
Crema
-930 g piersici in compot
-600 g frisca naturala
-6 linguri capucino
-1 plic gelatina
-1 plic zahar vanilat
-4 linguri de zahar
Mod de preparare
1. Bateti ouale impreuna cu zaharul pentru 3-4 minute pana devin dense si cremoase. Adaugati nectarul si ulei, apoi faina amestecata cu praf de copt si cacao. Turnati intr-o tava de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Bateti tava de o suprafata dura de mai multe ori pentru a iesii bulele de aer. Dati la 180 C pentru 40 de minute. Daca tortul face "bolfa", il cosmetizati dupa ce se raceste complet.
2. Strecurati piersicile si pastrati sucul. Bateti frisca cu zahar si zahar vanilat, iar la final adugati capucino. Taiati blatul in doua si insiropa-ti-l cu suc de piersici. Montati inelul tavii pe un platou in jurul primei jumatati de blat. Asezati bucatile de persici taiate in jumatati corecte peste primul blat. Umpleti cu 2/3 din cantitatea de frisca si acoperiti cu al doilea blat. Transformati in pasta restul de piersici si amestecati-le cu suc. Preparati cu 200 ml din acest amestec gelatina dupa indicatiile de pe ambalaj. Turnati peste tort si dati la frigider pentru 2 ore. Scaoteti tortul, luati inelul si decorati cu frisca, cacao si oua de martipan.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Arata superb si cred ca este si foarte bun!
Daaaa...arata senzational!
cat de bine arata...si pate si un gend e tort usor digerabil...mai ales pentru o sarbatoare incarcata de mancaruri grele ;)
Foarte frumos tort ai facut, Claudia! Bravo!Martipanul e preferatul meu, tot caut oua de martipan si nu gasesc...deci am ratat tortul de Pasti...:-(
Trimiteți un comentariu