vineri, 23 aprilie 2010

Prajitura marmorata


Este un deliciu alaturi de ceai sau cafea, dar merge bine si cu lapte.

Ingrediente
-225 g margarina
-225 g zahar
-4 oua
-225 g faina care creste singura*
-coaja rasa si sucul de la o portocala
-25 g cacao cernuta

Glazura
-coaja rasa si sucul de la o portocala
-o lingura zahar

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul circa 10 minute inainte de a coace prajitura. Ungeti cu ulei o tava rotunda de copt si tapetati-o cu hartie. Frecati margarina impreuna cu zaharul pana ce obtineti o crema spumoasa. Bateti ouale, apoi adaugati-le in crema de margarina, incetul cu incetul. Adaugati faina.
2. Impartiti compozitia in doua parti egale. Intr-una dintre ele puneti coaja de portocala si putin suc, pentru cealalta amestecati restul de suc cu cele 25 g cacao cernuta, adaugati peste compozitie si bateti cu mixerul, pana se omogenizeaza.
3. Cu o lingura puneti aluatul in forma de copt, alternand culorile. Dupa ce ati terminat, luati un tel si amestecati putin cele doua compozitii, astfel incat culorile sa se intrepatrunda.
4. Coaceti circa 50 de minute, apoi scoateti forma din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca cateva minute inainte de a o scoate din tava pe un gratar. Dezlipiti cu atentie hartia.
5. Pentru glazura, topiti zaharul in sucul de portocala, impreuna cu coaja rasa. Amestecati usor siropul in timp ce fierbe, timp de 3-4 minute. Turnati deasupra prajiturii reci. Se poate servi cand glazura s-a racit.

*reteta o gasiti la rubrica "Altele"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...