duminică, 14 martie 2010
Osso bucco
O mancare ideala pentru un sfarsit de saptamana.
Ingrediente
-2 linguri ulei de masline
-3 bucati rasol de vita de marime medie
-1 ceapa rosie mare
-2 catei de usturoi
-400 g rosii la conserva
-250 ml vin alb sec
-1 lingura pasta de gogosari
Gremolata
-1 legatura de patrunjel
-1 catel de usturoi
-coaja rasa de la doua lamai
Garnitura de mamaliga
-1 l supa de pui
-170 g faina de porumb
-125 ml smantana
-40 g parmezan
Mod de preparare
1. Se preincalzeste cuptorul la 150 C. Se inchinge intr-o tigaie uleiul de masline si se prajeste rasolul pe ambele parti. Se scoate pe o farfurie, iar in uleiul ramas se prajesc ceapa si usturoiul tocate marunt.
2. Cand ceapa devine sticloasa se pune carnea inapoi se adauga rosiile maruntite, vinul si pasta de gogosari. Se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se acopera si se da la cuptor pentru 2 ore.
3. Intre timp se prepara gremolata amestecand patrunjelul tocat bine cu usturoiul maruntit si coaja de lamaie. Mamaliga se prepara cu 20 de minute inainte de a fi gata carnea. Se pune supa la fiert si se se adauga faina sub forma de ploaie. Se lasa pe foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. La final se ia de pe foc si se amesteca cu parmezan si smantana. Se serveste carnea pe mamaliga, ornata cu gremolata din belsug.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu