duminică, 28 martie 2010

Friptura de miel a bunicii


Floriile le-am decretat anul acesta, in ceea ce priveste gatitul, sarbatoare in stil traditional. Asa ca am facut un desert mostenire din partea bunicilor tatalui meu si o friptura mostenire din partea bunicilor mamei mele. Amandoua au iesit minunat ceea ce ma face sa intaresc acel proverb care spune:"Cine nu are batrani sa-si cumpere."
Traditia culinara s-a transmis in familia mamei mele pe cale feminina, bunica fiind o bucatareasa desavarsita care adesea era chemata sa faca meniul nuntilor din sat. Ea si-a lasat bogata mostenire celor 4 fiice, care la randul lor au predat stafeta fiicelor lor. Asa a ajuns aceasta minunata reteta de friptura in mainile mele si credeti-ma merita, atat datorita faptului ca e de o simplitate minunata cat si datorita faptului ca e de o bunatate rara. Dupa spusele mamei, bunica o facea la nunti deci va dati seama ca e o minunatie.

Ingrediente

-2 pulpe spate miel
-1 ceapa mare
-putin ulei
-1 legatura patrunjel
-sare, piper, boia

Mod de preparare

Se lasa carnea sa stea mai multe ore in apa pentru a elimina mirosul de miel. Se incinge putin ulei intr-o oala marisoara si se caleste ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine sticloasa se adauga pulpele curatate de pieliti si grasime. Se prajesc pe ambele parti. Se adauga condimentele si se mai rumenesc cateva minute. Se pune apa cat sa acopere friptura, se pune capacul si se da la fiert la foc mediu, pana cand carnea devine frageda. Inainte cu 10 minute sa fie gata se adauga legatura de patrunjel tocata marunt.
Un adevarat deliciu servita cu pireu de cartofi si sfecla rosie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...