duminică, 21 martie 2010
Desert 2 culori
Aceasta minunata reteta am preluat-o dintr-o carticica cu deserturi italienesti mai veche, dar cu multe ideei noi.
Ingrediente
-4 oua
-200 g zahar
-500 g mascarpone
-2 linguri de faina
-500 ml lapte
-2 plicuri zahar vanilat
-100 g cicolata cu lapte
-50 g ciocolata amaruie
-1 lingura wisky
-1 lingura rom sau 3 picaturi esenta de rom
Mod de preparare
1. Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat pana devin dense si cremoase. Se adauga faina cernuta si laptele in fir subtire, incorporandu-se incet. Se pune intr-o oala cu fund dublu la foc mic, amestecand pana se ingroasa.
2. Se ia de pe foc si se incorporeaza mascarponele. Se imparte crema avand grija ca cea de vanilie sa fie mai multa. Se topesc ciocolatile pe baie de aburi si se incorporeaza la cantitatea de crema mai mica, adaugandu-se si o lingura de wisky. La cea de vanilie se incorporeaza romul. Se toarna in cupe deodata si se orneaza dupa imaginatie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Arata superrrr!!!! Lol ma puneti pe ingrasat toate...Cine m-o fi pus sa iau blogroll-ul la rand?!
Simplu si foarte buuun!
DELICIOS!foarte buna ideea!:*
Trimiteți un comentariu