sâmbătă, 20 februarie 2010

Paste de casa


Fiind graviduta, bineinteles ca au inceput sa apara si poftele de tot felu:))))
Una dintre aceste pofte de care nu ma mai satur e supa de gaina,pui,curcan, etc cu taietei de casa. As manca si de trei ori pe zi. Asa ca am cautat pe net retete de taietei de casa si pana la urma am improvizat ceva cu ajutorul Laurei Adamache, care e maestru bucatar in asa ceva. Rezultatul il vedeti mai jos intr-o portie mare de tagliatele pe care o sa le pregatesc saptamana viitoare si in urmatoarea reteta de supa de curcan.

Ingrediente
-500 g faina
-10 galbenusuri
-1 ou
-5 linguri ulei
-apa
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un vas adanc sau pe suprafata de framantat. Se face o gaura inauntrul ei, unde se vor turna galbenusurile amestecate bine cu ulei. Apa se toarna pe parcursul framantarii in functie de cat cere aluatul. Dupa ce obtineti un aluat omogen in inveliti intr-un prosop de bumbac umed si il lasati sa se odihneasca o ora. Se taie apoi felii si se infarineaza. Se da prin masina de paste pana devine de grosimea dorita si se taie sub forma de taietei sau alt fel de pasta.

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...