Blat
-50 g unt
-1 praf sare
-150 g faina
-4 oua
Umplutura
-500 g fructe de padure
-10 foi gelatina
-250 g crema de branza
-200 g iaurt
-80 g zahar
-2 linguri suc de lamaie
-6 linguri afinata
-500 g frisca
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 220 C. Se da in fiert untul cu 250 ml apa si sare. Se aduga faina dintr-o data si se amesteca pana ia nastere o galusca ce se desprinde de pe fundul vasului. Se aseaza intr-un castron si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand energic cu o lingura de lemn. Se spriteza sub forma de spirata pe fundul unei forme de tort de 26 cm, uns si pudrat cu faina. Se coace cca 30 de minute. Se scaote din cuptor si se taie cu un cutit ascutit pe 2 niveluri. Se taie apoi capacul in 14 felii sub forma de raze. Se lasa sa se raceasca.
2. Se paseaza fructele de padure si se strecoara. Se amesteca pireul cu iaurt, zahar, branza de vaci, afinata si suc de lamaie. Se inmoaie gelatina si se incorporeaza in acest amestec. Cand incepe sa se intareasca crema, se adauga 250 ml frisca batuta.
3. Pe un platou de tort se aseaza foaia de aluat oparit si se monteaza de jur imprejur inelul formei. Se acopera blatul cu crema si se da la frigider 4 ore. Se bate restul de frisca si se aseaza desupra lasand 3 linguri pentru rozete. Se orneaza cu jeleuri de capsuni , 7 felii sub forma de raze si frisca ramasa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu