duminică, 4 octombrie 2009
Tort Amaretto
Blat
-4 oua
-250 gr zahar
-200 ml ulei
-200 ml suc de portocale
-300 g faina
-4 linguri de cacao
-1 plic praf de copt
Crema si decor
-8 linguri de lichior de cafea sau amaretto
-800 ml frisca
-200 g amaretti
-1 lingura cacao dulce
Mod de preparare
1. Bateti ouale cu zaharul 2-3 minute pana devin dense si cremoase. Adaugati uleiul si sucul de portocale. Amestecati faina cu praful de copt si cacao, apoi incorporati-le la oua amestecand in continuu. Varsati compozitia intr-o tava cu inel de 26 cm si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45 minute.
2. Lasati blatul sa se raceasca si taiati-l in doua. O jumatate o puneti pe platoul de servire si o inconjurati cu inelul tavei. A doua jumatate o puneti pe un gratar de bucatarie. Le insiropati bine cu lichior pe ambele.
3. Bateti frisca dupa instructiunile de pe ambalaj si asejati 2/3 din ea pe jumatatea cu inel. Pune-ti deoparte 8 amaretti iar pe restul le infingeti in frisca de pe blatul cu inel. Asezati deasupra al doilea blat si ornati cu frisca ramasa, pastrand si pentru margine cateva linguri. Se da la frigider o jumatate de ora, apoi se desprinde cu grija inelul. Se orneaza cu restul de frisca, amaretti si cacao dulce.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu