vineri, 4 septembrie 2009

Tort rustic italian


Ingrediente
-60 g faina de porumb pentru dulciuri
-60 g amidon
-60 g faina alba
-200 g unt
-200 g zahar pudra
-4 oua
-un plic praf de copt
-100 g capsuni comfiate
-100 g ciocolata neagra sau alta ciocolata
-un varf de sare
-unt si faina pentru uns tava

Mod de preparare
1. Separati ouale. Sarati albusurile. Taiati marunt ciocolata si capsunile confiate. Bateti galbenusurile intr-o spuma tare. Mixati untul inmuiat cu 180 g zahar pudra pana obtineti o crema fina. Incorporati galbenusurile unu cate unu cu ajutorul unei linguri de lemn.
2. Incorporati apoi la crema fainile cernute si amestecate impreuna cu praful de copt si amidonul. Amestecati bine si apoi adaugati si albusul de ou. La final puneti ciocolata si fructele.
3. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava mica de tort. Turnati compozitia si o dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 50 de minute. La jumatatea timpului de coacere o scoateti si o acoperiti cu o folie de aluminiu.
4. Scoateti tortul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet. Se orneaza cu restul de zahar pudra si capsuni comfiate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...