miercuri, 2 septembrie 2009

Placinta cu prosciuto si oua




Ingrediente
-7 felii de paine
-250 g prosciuto crud feliat
-1 ceapa rosie mica
-4 albusuri
-4 oua
-200 g mozzarella
-100 g parmezan
-unt

Mod de preparare
1. Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se tapeteaza cu paine o tava rotunda. Se pun bucatele de unt pe feliile de paine si se da la cuptor pentru 15 minute.
2. Intr-o tigaie antiaderenta prajiti feliile de prosciuto pana se inmoaie bine, apoi le scoateti pe o farfurie. In grasimea ramasa prajiti ceapa taiata marunt pana se inmoaie si devine sticloasa.
3. Acoperiti painea cu jumatate din cantitatea de prosciuto si jumatate din cantitatea de ceapa, iar apoi turnati albusurile amestecate lejer cu putina sare si piper. Se sparg ouale avand grija sa ramana intregi si se acopera cu cantitatile ramase de prosciuto si ceapa. Se presara mozzarella rasa si parmezan si se da la cuptor 20 de minute. Se serveste cu salata de rosii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...